Sund mad

Dette indlæg bliver nok filosofisk, men dette indlæg på food-i skal handle om måden vi tænker på sund mad på. Jeg er lidt træt af at se hvordan usunde fødevarer bliver anpris som sunde, blot fordi de er mindre usunde end andre ting.

Lad os tage lightprodukter. Lightprodukter er som regel ikke en skid sunde, de er i nogle tilfælde bare lidt mindre usunde end det tilsvarende produkt, som ikke er et lightprodukt.

Og her er min pointe, blot fordi et produkt er mindre usundt ende et andet, så betyder det ikke det er sundt, ikke en gang tæt på. Sund mad er noget der gør noget godt for kroppen. Det kan være fordi det indeholder en masse fibre som er godt for tarmene og som giver mæthed.

Det kan være fordi det indeholder en masse vitaminer, mineraler og sporstoffer, som er gode for vores krop, eller det kan være det indeholder en masse antioxidanter, som når man spiser blåbær eller andet frugt/grønt, med masser af sunde varierede antioxidanter.

Og her er min næste pointe. Vitaminer og antioxidanter er ikke noget der skal tages på pilleform. Det er en måde at springe over hvor gærdet er lavest og en måde at bilde sig selv ind på at man er sund. Nej vi skal skal have naturlige vitaminer og antioxidanter, det er noget kroppen kan bruge til noget og forskellen er at når vi indtager et eller andet præparat, som er et udtræk af et eller andet får vi kun det.

Spiser vi den tilsvarende frugt eller urt får vi samtidig tusinder af andre sunde stoffer. Kan du se forskellen på sundhed på pilleform og naturlig sundhed?

Lad os alle sammen vedtage at vi gør lidt mere for at indtage noget der er naturligt sundt. Køb noget frugt eller nogle mørke bær og mærk velbehaget i din krop. Det sjove er at kroppen gengælder at du behandler den pænt.

Vi får mere energi og overskud og sexlysten kan blive bedre blot ved at lægge sin kost om. Der er nogle mennesker der ser meget firkantet på kosten som et brændstof der består af tre dele, nemlig protein, kulhydrater og fedt. Men det er meget mere end det, vi mennesker består af milliarder af celler. Hver celle har et lag af fedt som bl.a. er ansvarlig for signalering vha hormoner.

Det er altså ikke lige gyldigt hvilket fedt lipidlaget i vores celler er opbygget af. Indtager du kun fedt fra friture og chips kan du ikke forvente din krop i det lange løb har det godt.

Det er lidt det samme som alle de dumme skriverier der er om at tabe sig. Nogle mennesker tror det er sundt at tabe sig lige gyldigt hvordan de gør. Så æder de en masse slankepiller med efedrin og taber sig og tror så at nu er de sunde.

Men vægttab bør ske på baggrund af sund mad og motion. Og det er faktisk sjovt at forskere og almindelige mennesker leder efter mirakelkuren til vægttab. Der forskes meget i alle mulige former for mirakelpiller, men det sjove er at mirakelkuren er opfundet og har eksisteret i mange i. INGEN slår den kur.

Kuren består af sund mad og motion.

Med sund mad og motion taber du dig ikke kun, men du får øget velvære, mere sexlyst, en sundere og stærkere krop osv osv.

Du skulle starte på mirakelkuren allerede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *