Effekt af massage for lænderygbesvær

Da bloggen her handler om sundhed, har jeg denne gang en gæsteblogger som har skrevet lidt om massage. Gæstebloggeren er http://bodywork-academy.dk/ som har skrevet lidt om effekten af massage for lænderygbesvær. Spørgsmål til artiklens forfatter kan stilles direkte til forfatteren her http://bodywork-academy.dk/kontakt.

Cochrane review: Massage til lænderygbesvær

Baggrund

Lænderygbesvær er en af ​​de mest almindelige og dyre muskel problemer i moderne samfund. Fortalere for massage terapi hævder, at det kan minimere smerte og nedsat bevægelighed, og dermed hurtigere tilbagevenden til normal funktion.

Vigtigste resultater

Tretten randomiserede forsøg blev inkluderet. Otte med klare symptomer, og fem med uklare symptomer. Et studie blev offentliggjort i tysk og resten på engelsk. Massage blev sammenlignet med en inaktiv behandling (simuleret behandling) i to undersøgelser, der viste, at massage var bedre for smerter og funktion på både kort og lang sigt opfølgninger. I otte forsøg blev massage sammenlignet med andre aktive behandlinger. De viste, at massage lignede øvelser og massage var overlegen i forhold til fælles mobilisering, afslapning terapi, fysioterapi, akupunktur og egenomsorg. En undersøgelse viste, at zoneterapi på fødderne havde nogen virkning på smerte og funktion. De gavnlige virkninger af massage hos patienter med kronisk lænderygbesvær varede mindst et år efter behandlingens afslutning. To studier sammenlignede to forskellige teknikker til massage. Man konkluderede, at akupunktur massage giver bedre resultater end klassisk (svensk), massage og en anden konkluderede, at thai-massage giver lignende resultater til klassisk (svensk) massage.

Forfatter konklusioner

Massage kan være gavnligt for patienter med subakut og kronisk non-specifik lændesmerter, især når de kombineres med øvelser og vejledning. Det tyder på, at akupunktur massage er mere effektiv end klassisk massage, men dette behøver mere bekræftelse. Flere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse konklusioner, for at vurdere virkningen af ​​massage og  tilbagevenden til arbejde, og at bestemme omkostningseffektiviteten af ​​massage som en intervention for smerter i lænden.

Læs hele Cochrane reviewet “Massage for Low Back Pain” (fra The Cochrane Library)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *