Jeg ser med skepsis på sms-lån og alle disse hurtige lån

Dette indlæg kommer til at handel om hvorvidt det er en god ide at låne penge uden for sin bank. Grundlæggende er jeg tilhænger af man sparer en vis del op løbende og ikke bare låner en masse til forbrug. Når det er sagt kan det naturligvis være smart at låne hvis man står og mangler noget her og nu, og ikke har sparet noget sammen.

Her taler jeg om ting man ikke så godt kan undvære og altså ikke ting som bare er rare at have. Hvis f.eks. vaskemaskinen går i stykker, kan det være fint at låne penge og købe den med det samme, så man ikke skal vaske i hånden er flere måneder. Dog skal man naturligvis se på sit budget og sørge for man kan betale tilbage igen.

Men alt for mange låner bare til dit og dat uden at se på hverken renter, gebyrer eller total pris. De låner til tåbeligt forbrug der sagtens kan vente, og nogle låner endda til byture, festivaler m.m. Jeg har det sådan at hvis man ikke kan spare sammen til en bytur eller en festival, ja så skal man ikke tage afsted.

Læs også: Vi går udenom bankerne når vi shopper

Når men det var min holdning til det at låne penge. Nu kommer så min næste anke, som er de udbydere der findes, for her skal man se sig godt for.

F.eks. kan se se en oversigt over sms lån. Hvis man tjekker nederst på listen kan man se hvor dyre de dyreste lån er. Det der er specielt ved disse sms lån er at de oftest har høje gebyrer, uden at renterne er specielt høje (ved første øjekast). Men regner men den totale årlige pris ud (ÅOP) kan man se at prisen inkl. gebyrer svarer til en ekstremt høj rente på nogle af disse hurtige sms lån.

Derfor er rådet at se sig godt for når man skal låne penge. Et andet eksempel er en side hvor man kan finde billigste lån. Her gælder det også om at se sig godt for at kigge på ÅOP for at sikre man ikke bliver taget i rø…. 😉

Den måde nogle udbydere ag sms lån tjener mange penge på er ved at have en tilbagebetalingstid på en måned, samt et månedligt gebyr, som skal betales hver måned, man vælger eventuelt at udskyde sit lån. Ved at udskyde lånet skal man ofte betale et gebyr der svarer til helt op til 25 % af lånet.Dvs man kommer til at betale ekstremt meget til udstederen af lånet, ved at udskyde tilbagebetalingen måned efter måned.

Igen er mit bedste råd virkelig at se sig for når man skal låne penge, og kun låne hvis såfremt man virkelig har brug for det.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *