Historien om dametasker

Da man for over 1000 år siden startede med at lave tasker var det blot nogle huder der var syet sammen for at man kunne transportere mad og flint. En praktisk anordning, hvor der kun var fokus på funktionalitet. På den tid hang taskerne ofte fast omkring livet og om hofterne.  I Middelalderen var der ikke forskel på herre- og dametasker og det var kun udsmykningen af tasken der gjorde forskellen. Kort fortalt betød små tasker klasse og store tasker var forbeholdt hårdtarbejdende bønder. Disse store tasker blev båret overtværs på kroppen.

Det var først i 1800 tallet at kvinder begyndte at have taske med hver gang de forlod deres hjem. Disse tasker var pompadourtasker som var lavet ved at lave en lille lomme af kjolestoffet og så trække en rem igennem så tasken kunne bæres i hånden. På denne tid var det ikke normalt at mænd gik med tasker og en artikel i den engelske avis Imperial Weekly Gazette stod der ”Mens mænd går med hænderne i deres store lommer, bærer kvinderne lommerne i deres hænder”. Senere kom der tasker i læder til igen og med disse tasker kom der en stor udvikling i selve lukningen og strukturen af tasken. Disse blev primært brugt til rejsebrug i starten, og det var derfor de skulle være solide end pompadourtaskerne.

Når man ser billeder af disse tasker kan man se modeller der ligner de tasker vi har i dag, om end der er sket virkelig meget i udviklingen siden da. I 1960´erne var håndtaskerne inspireret af kufferter og derfor meget solide og de kunne låses og der var speciallavet rum til rejsebilletter. Her var der virkelig tale en taske der kunne rumme alt hvad en dame havde behov for. I det 21. århundrede er dametasker blevet en del af en kvindes påklædning, og kvinder verden over har ikke blot et par taske at skifte mellem, de har både de klassiske og dem der lige er hotte i øjeblikket, og gerne i flere forskellige størrelser.

“Historien om dametasker” er skrevet af http://www.trendybags.dk/ – tak til dem for dette bidrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *