Er tiden løbet fra fagforeningerne?

Der er løbende debat om fagforeninger og a-kasser og de gamle, og ofte dyre fagforeninger, har store problemer med at bevare deres magt. Grunden er at mange fagforeninger skyder op med langt færre omkostninger og mere strømlinnede til dagens Danmark.

Der er stor diskussion om de er lige så gode til at hjælpe medlemmerne og hvordan de håndterer a-kassen.

Men en ting er sikkert, både a-kasser og fagforeningen er faldet i pris, når man ser på de nye udbydere.

I ”gamle dage” var der fagforeninger med a-kasser som kostede op mod 2000,- og i dag kan du finde den billigste a-kasse ned til omkring 450,00 Kr. hvilket må siges at være fremskridt i forhold til de gamle monopoldage.

Noget andet er også at man i langt højere grad i dag kan nøjes med at være medlem af a-kassen og ikke behøves at være medlem af fagforeningen. Tidligere var det ofte sådan at man mere eller mindre var tvunget i en fagforening, men i dag er det mere frit, og der er mange der ofte bare vælger kun at stå i a-kassen.

Læs også: 40.000 ledige får ikke en krone i hjælp

Under omsvinget inden finanskrisen var der mange der helt droppede a-kassen da de måske troede opsvinget varede ved evigt, og finanskrisen er et godt eksempel på hvorfor man skal passe på med at afmelde sine forsikringer, som en a-kasse jo er.

Et a-kassemedlemsskab kan være forskellen på om man må gå fra hus og hjem eller ej, så de ca 450 kr. pr måned er i mange tilfælde rigtigt godt givet ud. Det er jo en forsikring man i virkeligheden håber man aldrig kommer til at få brug for, men får man brug for den er den virkelig dejlig at have.

Hvorom alting er så lad være med at spare på a-kassen, det er billigere end de fleste tror, og det er godt givet ud hvis man kommer i den kedelige situation man bliver arbejdsløs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *